Vakre Hardanger – Vøringfoss Hotel og  Baroniet i Rosendal 27. - 30. mai

Opplev fruktbare Eidfjord og Hardanger, besøk Baroniet i Rosendal, bo på idylliske Vøringfoss Hotel i Eidfjord.

Dag 1

Fra Oslo setters kurs for Eidfjord. Turen går via Geilo og over Hardangervidda til Eidfjord, kaffe og lunsj stopp underveis på Gol. Det blir en stopp ved Vøringfossen før vi kjører ned mot Eidfjorden. Vi tar en stopp på Norsk Natursenter (inng. inkl.)

Norsk Natursenter er et spennende opplevingssenter for norsk natur, klima og miljø med høy kompetanse, både når det gjelder bygninger, faglig innhold, design og opplevelsesverdi. Bli med på en spektakulær reise gjennom mektige fjordlandskap, fossefall og fjell i vår nye panoramafilm. Opplev noe av det vakreste norsk natur har å by på ved å komme nærmere på dyrelivet, naturen, været og klimaet. Forstå samspillet mellom natur, kultur og menneske. Ved å se og lytte blir du som gjest en aktiv og kreativ del av utstillingene om norsk natur.

Deres nye panoramafilm har premiere 1.april 2023 og er en satsning i verdensklasse. Med ny filmteknologi tilbyr de en av Europas største panoramalerret, 21 meter langt og 4 meter høyt i et sømløst bilde med 225 graders synsvinkel.

For de som ønsker er det også mulighet til en kaffe kopp med noe attåt på kaffen før vi tar plass i bussen igjen for den siste lille biten ned til vårt hotell, Vøringfoss Hotel. Hotellet ligger vakkert til helt nede ved sjøen. Vel framme på hotellet blir det felles middag og hyggelig samvær. 

Pris kr 9.590,- per pers. i dobbetrom

Enkeltroms tillegg kr 1.950,-

Pris inkluderer:

  • Busstransport og ferger
  • 3 natt Vøringfoss Hotel Eidfjord
  • 3 frokoster
  • 3 middager
  • 4 lunsj

Dag 2 

Dagen starter med en god frokost, før vi tar plass i bussen. Vi kjører langs Eidfjorden og Sørfjorden til Odda, hvor vi tar en kort stopp. Turen fortsetter gjennom vakker natur til Rosendal. Vel framme starter vi med en guidet omvisning i det velkjente Baroniet. Det var Norges eneste baroni, opprettet i 1678 av kong Christian av Danmark-Norge. Det drives i dag som et levende museum med omvisninger, konserter, teater, foredrag, kunstutstillinger og servering. Slottet har en fantastisk beliggenhet i et nydelig parkanlegg med rosehaven som et naturlig midtpunkt. Etter omvisningen blir det tid for lunsj i Havecafeen som byr på deilig mat med friske råvarer fra kjøkken og urtehagen samt varer fra lokale leverandører. Vi tar oss tid til å utforske stedet litt på egenhånd før retur til Eidfjord. Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

 

Dag 3

Etter frokost ta vi plass i bussen og kjører til Ulvik. Her skal vi besøke Hardanger Saft- og Siderfabrikk. Det blir både omvisning og prøvesmaking av eplemost og ulike sidere samt andre produkter. Enkle lunsj denne dagen.

Er vi heldige med været kan det jo hende at Tom kjører en tur opp til Kjeåsen så vi får oppleve den fantastiske utsikten.

 

Dag 4

Da har dagen kommet hvor vi må takke for oss og sette kurs hjemover igjen. Etter frokosten på hotellet før vi tar plass i bussen med kurs hjemover. Lunsj stopp underveis.